Wedstrijdleiding, Scheidsrechters en Tellers

Onze VSC (Vereniging Scheidsrechters Coördinatoren) stelt per seizoen/seizoenshelft een schema op voor Wedstrijdleiding, Scheidsrechters en Tellers. Hieronder alle informatie bij elkaar, inclusief linkjes naar de meest recente overzichten.

Zorg dat je op de hoogte bent/blijft van je taken voor wedstrijdleiding, tellen en fluiten! De VSC stuurt mail, o.a. aan scheidsrechters en aanvoerders. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan zelf even contact op met de VSC.

Voor onze VSC altijd een hele puzzel, waarbij rekening wordt gehouden met scheidsrechters die zelf wedstrijden spelen of coachen. Klopt er iets niet? Neem dan contact op met de VSC. Wil je ruilen o.i.d. lees dan hieronder verder!

Groeten,

VSC, Machiel en Gert Jan (vsc@wvcvolley.nl)

Ter info: Met ingang van het seizoen 2023-2024 hebben Machiel Sjoers en Gert Jan Wiesnekker de VSC overgenomen van Karijn en Kristel. Allen dank!

Het schema en info

 • Het actuele schema voor deze periode (2e helft 2023-2024; versie 12/1) met wedstrijdleiding, scheidsrechters en tellers is te downloaden via onderstaande knop.
 • Omschrijving van de taken voor de wedstrijdleiding.
Schema wedstrijdleiding, scheidsrechters en tellers

Ophangen netten:

Niet alleen tijdens onze wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen is het belangrijk onze eigen netten (uit de ruimte onder de tribune) goed op te hangen. Zorg er ook voor dat de touwen niet in de knoop komen. Check bijv. dit filmpje op Youtube.

Voor wat betreft de hoogte van de netten: zie de wedstrijdmap!

Taken Wedstrijdleiding:

 • 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn met minimaal 5-6 personen!
 • Materialen liggen in de metalen kast (bij het ballenrek).
 • Aansluiten en opstarten van de laptops en ga naar de site: https://dwf.nevobo.nl/ en log in met je eigen account. Zorg dus dat je vooraf een account hebt aangemaakt (zie hieronder)
 • Velden opzetten; kijk goed hoeveel wedstrijden er zijn en hoeveel velden er opgezet moeten worden.
 • Laptops na de wedstrijd weer afsluiten, opruimen in de tassen. Daarna opbergen in de metalen kast onder de tribune (bij de ballen).
 • Velden afruimen, vlaggen opruimen en opbergen in de metalen kast onder de tribune.

Afzeggingen/Ruilingen:

Kun je een wedstrijd niet fluiten, dan zorg je zelf voor vervanging. In je mail ontvang je een lijst met de emailadressen van de andere scheidsrechters binnen onze vereniging. Vanwege de AVG kunnen we deze lijst hier niet publiceren.

Het is belangrijk dat je er dan op let dat je ruilt met een scheidsrechters met dezelfde of hogere code.

Geef de ruiling ook door aan het wedstrijdsecretariaat (Inge Pots) en de VSC (vsc@wvcvolley.nl).

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Het wordt nog makkelijker om de wedstrijden digitaal bij te houden. Nevobo heeft inmiddels DWF2.0 geïntroduceerd. Vanaf nu:

Zorg ervoor:

 • dat je je inloggegevens (Nevobo account, relatiecode) beschikbaar hebt als je zelf moet tellen. Check deze link en/of registreer je nu!
 • dat je de juiste link naar het DWF gebruikt: https://dwf.nevobo.nl/ 
 • dat je z.s.m. via Teambeheer de spelers van je team toevoegt (met rugnummers!), zodat je met de wedstrijd dat team eenvoudig kunt inladen en evt. wijzigingen makkelijk kunt doorvoeren.

WVC VOLLEY

Een keer proberen? Geen probleem!

Neem contact op met de Technische commissie