Vrijwilliger van 2023: Wie verdient het dit jaar?

Elk jaar zetten we onze ‘Vrijwilliger van het jaar’ in het zonnetje. Je kunt hieronder nalezen wie/waarom dat was in voorgaande jaren. Ook dit jaar willen we tijdens de ALV hier weer bij stilstaan, dus … wie zou wat jou betreft dit jaar absoluut hiervoor in aanmerking komen? Laat het weten (met een korte reden) aan secretariaat@wvcvolley.nl

Hieronder een terugblik op alle voorgangers. De foto’s kun je natuurlijk ook nog bekijken.


Vrijwilliger van 2023: ???

Beste vrijwilliger van het jaar,


Vrijwilliger van 2022: Kira Schorn

Beste vrijwilliger van het jaar,

Na Eva, Peter, Inge en Patricia en Arjan Haveman, ben jij de 6e vrijwilliger die wij in het zonnetje zetten.

Zoals jouw voorgangers ben jij al heel veel jaren geleden bij WVC Volley komen volleyballen. Je hebt vanaf de allerkleinsten tot aan de senioren al die jaren je beste beentje voor gezet. Al die jaren trainen om in het weekend een wedstrijd te spelen. Je hebt altijd de drive gehad om op niveau te spelen, maar zeker moet er ook ruimte zijn voor de nodige grappen. Nog nooit heeft iemand zo lang in Dames 1 gezeten. Over 20 jaar (volgens de laatste telling).

Naast het spelen is ze zeer actief geweest bij het organiseren van vele activiteiten en feestjes. Ja feestjes daar houdt ze wel van!

Ook zat ze in de organisatie van het Volleybalkamp, het Beachtoernooi en de Volleybalspeeltuin.

Al jaren roept ze dat alle mensen die goed kunnen volleyballen binnen de vereniging, van haar training hebben gehad.

Mocht dit nog niet genoeg zijn, is ze ook vele jaren het aanspreekpunt geweest voor nieuwe leden, in de rol van ledenadministratie en het aanspreekpunt vanuit de Nevobo.

Tot slot is ze nog niet klaar met WVC en wij niet met haar. Komend seizoen is ze gewoon weer trainer en treedt ze toe tot het bestuur, ook speelt ze nog regelmatig een wedstrijd bij de Masters.

Ik neem aan dat iedereen nu wel weet over wie ik het hier heb, Kira, dit jaar ben jij de vrijwilliger van het jaar.

Van harte gefeliciteerd! Je hebt deze ere-titel zeer verdient vanwege je inzet voor de vereniging en het volleybal in het algemeen.

Hopelijk mogen wij nog heel lang van jouw kennis en inzet genieten.

Namens het Bestuur,
Arnold Hilberink, Voorzitter Weghorst Makelaardij WVC Volley


Vrijwilliger van 2021: Arjan Haveman

Beste vrijwilliger van het jaar,

Na Eva, Peter, Inge en Patricia, ben jij de 5e vrijwilliger die wij in het zonnetje zetten.

Heel veel jaren geleden ben je bij WVC Volley komen volleyballen en al die jaren heb jij je op een positieve wijze ingezet voor onze vereniging. Je bent fanatiek en gedreven en altijd bereid om onze vereniging te ondersteunen.

Aan het volleybal leven heb je ook veel volleybal vrienden over gehouden en als aftredend voorzitter kan ik wel stellen dat ik er daar een van ben. Het doet mij dan ook veel genoegen om jou ‘Vrijwilliger van het jaar’ te mogen noemen.

Arjan Haveman, onze vrijwilliger van het jaar 2022, mogen wij enorm bedanken voor zijn inzet voor onze vereniging.

Ongeveer 30 jaar geleden ben je in Wierden komen wonen vanwege jouw werk bij de Rabobank. Ik weet het niet meer precies, hoe lang geleden, maar vandaag , precies 27 jaar geleden reden wij naar Fluitenberg bij Hoogveen in een bus met volleyballers en bankpersoneel. Het is namelijk ook jullie trouwdag. Van harte gefeliciteerd.

Destijds waren jullie nog een volleybalstel, omdat Marjan ook vele jaren bij WVC heeft gespeeld. Met jouw lengte en jouw talent heb je jarenlang in ons eerste team mogen spelen.  En het is niet bij alleen volleybal gebleven. Een paar jaar na jouw komst in Wierden, ben je voorzitter geworden. Dat was in de jaren 2000 tot 2008. Je hebt je destijds al actief bezig gehouden met de realisatie van een nieuwe sporthal in Wierden. Helaas zijn we bijna 20 jaar verder en is er nog steeds geen definitief akkoord.

Vanaf, ik weet niet hoe lang, maar waarschijnlijk al een jaar of 15 heb je een damesteam onder je hoede genomen, het is nu al jaren dames recreanten 2. Jij bent blij met het enthousiasme van de dames en ik ga er van uit dat dat geheel wederzijds is. Elke training weer eis je het maximale.

Toen de Technische Commissie ook een beroep op je deed om na de training in het Noordbroek ook nog de training te verzorgen in sporthal ’n Dikken, heb je Ja gezegd. Dus nu voorzie jij ook heren 1, heren 2 en de heren recreanten van de nodige oefenstof.

Beste Arjan, nogmaals gefeliciteerd en we zien elkaar snel weer in de sporthal, of op de golfclub of op kantoor.

Hartelijke groet namens het Bestuur,

Arjan Wassink, Voorzitter Weghorst makelaardij WVC Volley


Vrijwilliger van 2020: Patricia Wassink

Beste vrijwilliger, je bent de vierde vrijwilliger die wij in het zonnetje gaan zetten omdat ook jij al jarenlang voor WVC Volley actief bent geweest. Jij verdient het ook om de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’’ te hebben.

Een paar jaar geleden heb je als secretaris een bestuursfunctie gehad. Je bent punctueel en precies en dat is als secretaris een goede eigenschap.

Iedereen in de vereniging kent je wel, en een behoorlijk aantal leden heeft ook wel eens training van je gehad.  Iemand iets aanleren en beter maken, dat is je op het lijf geschreven, daar geniet je elke keer weer van. Maar je bent geen gemakkelijke trainer, je eist van iedereen steeds 100% inzet en als het moet, zit je er bovenop.

Maar training geven is niet het enige wat je al jarenlang doet. Je bent erg actief betrokken bij de jeugd en hebt ook al meerdere jaren het volleybal jeugdkamp georganiseerd, maar ook dat is al weer enige jaren geleden.

Als je gevraagd wordt om iets te organiseren, dan kan onze vereniging altijd op je rekenen. ‘Nee’ zeggen komt in jou woordenboek niet voor.

Tot slot, je was van plan om de taken voor de CMV over te dragen. Helaas is daar nog geen opvolger voor gevonden, dus ga je nog maar een jaartje door.

Als ik op de nieuwe website je voornaam intoets, kom ik terecht bij de Technische Commissie, Meisjes C1  en Dames R1.

WVC Volley is trots en blij om jou, Patricia Wassink, na meer dan twintig jaar actief te zijn geweest voor onze mooie club, nu als Vrijwilliger van het jaar 2020 te mogen uitroepen.

We hopen natuurlijk nog lang van je diensten gebruik te kunnen maken.

Gefeliciteerd.


Vrijwilliger van 2019: Inge Pots - Mulhof

Voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid voor onze vereniging WVC Volley als: actief spelend lid in alle lagen van de vereniging, secretaris Bestuur, organisatie volleybalkamp en wedstrijdsecretariaat. Zij is ons onmisbare aanspreekpunt competitie bij zowel de SAWE als de Nevobo. Wij danken haar voor haar openheid en inzet.


Vrijwilliger van 2018: Peter Raben

Beste vrijwilliger van het jaar,

Jij bent een voorbeeld voor velen.  Mede dankzij jouw inzet, draait de vereniging WVC Volley op volle toeren.

Vorig jaar had Eva Ros de eer om als eerste Vrijwilliger van het Jaar gekozen te worden.  En gelukkig heeft haar dat niet belet om ook afgelopen seizoen op vele fronten haar inzet weer te tonen.

Ook jouw inzet voor de club is groot. Je bent een vraagbaak voor velen en de taken die aan jou worden toevertrouwd, pak je snel en zorgvuldig op.

Als je in de sporthal bent, en daar ben je erg vaak te vinden, ben je altijd aanspreekbaar. Zo vaak zelfs, dat het van jou wel eens iets minder mag. Tenslotte ben je er zelf ook om te volleyballen.  Dus als je af en toe eens NEE zegt, is het vast geen probleem.

Daarnaast ben je ook betrokken bij de vele activiteiten die elk jaar door WVC weer worden georganiseerd.

Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor de site en alle andere social media kanalen.  Dat is je op het lijf geschreven.  Zonder jou was Google Drive ook nooit een succes geworden.

Beste Peter, het bestuur heeft bijna unaniem (1 stem is niet gevraagd) besloten om jou aan te wijzen als vrijwilliger van het jaar.  Het is een titel die je verdient.

Acht jaar heb je het bestuur geleid en ook nog de TC.  Als voorzitter heb je de vereniging structuur gegeven.  Zonder jou stonden wij nu niet waar we nu staan.  Je bent een aanspreekpunt voor de wedstrijdleiding, je fluit en overal vinden wij jouw positieve blik op de activiteiten die WVC organiseert.

Peter (Raben),

Wij zijn blij met jouw inzet voor de club en ik hoop dat wij daar nog jarenlang plezier van mogen hebben.


Vrijwilliger van 2017: Eva Ros

Vorig seizoen (2015-2016) is er in het Bestuur al gesproken om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.  Maar onze vereniging kent heel veel vrijwilligers, en wie zetten wij dan op de voorgrond?

Vanuit deze gedachte hebben wij het idee inhoud gegeven om elk jaar een ‘Vrijwilliger van het jaar’ te benoemen.  Dit is een lid van de vereniging die zich op enige wijze, soms lang soms kort, heeft ingezet voor WVC Volley.

Laten wij hopen hier aanzet te geven om er een jarenlange traditie van te maken.

Maar iemand mag de eerste zijn (in het seizoen 2016-2017).  En wie kies je dan?

Het bestuur is van mening dat wij graag iemand willen bedanken die zich al jarenlang voor de vereniging heeft ingezet.  Iemand die niet afwacht, maar zelf ook initiatief neemt.  Iemand die zijn of haar mening ook niet onder stoelen of banken steekt en daarmee ook vaak indirect als klankbord dient voor het bestuur, leden en ouders.  Iemand die altijd in het belang van de club denkt.

Wie kent haar niet ?

Zij heeft zich ingezet als trainer en coach voor diverse teams.
Zij is vele jaren actief en betrokken bij het WVC Volleykamp
Zij zet zich al jaren in voor de allerkleinsten van de vereniging
Zij heeft dit jaar ook het nieuwe damesrecreantenteam onder haar hoede genomen
Zij regelt nog steeds de kleding en zit in de TC

Beste leden, het is mij een genoegen om Eva Ros te feliciteren als allereerste vrijwilliger van het jaar van WVC Volley.

Meer foto's in ons album.