Geschiedenis van de vereniging

Op 1 juni 1960 werd de Wierdense Volleybal Club (WVC) opgericht. Een 20-tal leden gaf zich op als lid en het eerste Bestuur werd gevormd door mej. B. Schipper en de heren B. Harstra en G.C. Hofman. In de jaren daarna groeide WVC Volley langzaam door.

In 1985 werd het 25 jarig jubileum gevierd. Op dat moment telde de club ruim 200 leden, verdeeld over 24 teams.

Sinds 2018 heeft onze club een hoofdsponsor, en daarmee een naamgever. Sinds het seizoen 2018-2019 is onze club dan ook bekend onder de naam: Weghorst Makelaardij WVC Volley. Begin 2020 werd bekend gemaakt dat het contract met 4 jaar is verlengd. Weghorst Makelaardij is een professioneel makelaarskantoor, dat zich op de particuliere en zakelijke markt richt. Het team helpt bij de aankoop, verkoop en verhuur van (zakelijk) onroerend goed.

Bekijk ook onze pagina met foto-albums. Zoek je (andere) foto’s of heb je zelf leuke/oude foto’s? Wij ontvangen ze graag: foto@wvcvolley.nl

19982017

In 2020, 60 jaar later, is de vereniging groter dan ooit. Het ledenaantal is de laatste tien jaar flink gegroeid, naar meer dan 320 leden op dit moment. Komend seizoen zijn 6 damesteams, 3 herenteams, 7 dames recreantenteams en 9 jeugdteams actief in de competitie, ook dit seizoen onder de naam Weghorst Makelaardij WVC Volley. Ook kent de club nog een heel gezellige heren recreantengroep en doen ruim 40 kinderen mee aan de CMV (Cool Moves Volley) jeugdcompetitie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Daarnaast kunnen de allerjongste kinderen lekker bewegen, balanceren, rennen, springen, gooien, vangen, en al een klein beetje kennis maken met volleybal en met de vereniging in de Volleybal Speeltuin.

De groei van de club komt niet alleen voort uit de aanwas van jeugdleden. Ook bij de senioren, zowel bij de reguliere competitie als bij de recreanten competitie, is er sprake van een behoorlijke groei. De gezelligheid en de saamhorigheid binnen de club zijn de belangrijkste redenen hiervan. Daarnaast kan de vereniging nog steeds genoeg vrijwilligers actief krijgen om bij activiteiten structureel of eenmalig de handen uit de mouwen te steken.