Samenwerking Weghorst Makelaardij WVC Volley Dames 1 en Team Eurosped

Update 12 mei 2022:

Ondanks de eerder uitgesproken ambitie om de krachten van WVC Volley Dames 1 te bundelen met Team Eurosped moeten wij helaas meedelen dat deze samenwerking uiteindelijk niet tot stand is gekomen. Het bleek niet mogelijk een trainer vast te leggen én een volwaardig team samen te stellen.

Dit betekent dat WVC Volley vanaf seizoen 2022-2023 geen Topdivisie meer gaat spelen, de overgebleven speelsters gaan uitkijken naar mogelijkheden om op hoog niveau te blijven volleyballen.

Wij danken iedereen voor hun inspanningen.

 

25 februari 2022:

Omdat topvolleybal in Nederland de nodige uitdagingen biedt, hebben Topdivisionist Weghorst Makelaardij WVC Volley uit Wierden en Eredivisionist Team Eurosped uit Vroomshoop de ambitie uitgesproken de krachten vanaf seizoen 2022-2023 te bundelen met betrekking tot het 1e Damesteam.. 

Team Eurosped heeft aangegeven graag te willen investeren in een 2e damesteam dat gaat fungeren als springplank voor jeugdige talenten uit Twente. Voor WVC Volley geldt dat de randvoorwaarden om in de Topdivisie te blijven acteren erg lastig in te vullen zijn. Niet alleen is de inbreng van Wierdense speelsters komend jaar kleiner, ook trainingsfaciliteiten in Wierden zijn onvoldoende aanwezig om kwalitatief op dit niveau te blijven spelen. 

Beide verenigingen hebben aangegeven dat een samenwerking vanaf het seizoen 2022-2023 de beste mogelijkheden heeft om op dit niveau te kunnen blijven volleyballen.

 

Aanvulling:

Gisteravond (24 februari) is er vanuit het Bestuur van WVC Volley een brief aan de leden verstuurd.

Op de website van Team Eurosped staat hun bericht over de samenwerking m.b.t. Dames 1.

In de media verschijnen diverse persberichten, hieronder enkele links ter info: