Fay Giezen is het 300e lid van WVC Volley. Ze is inmiddels gehuldigd.

Eind 2019 groeide het ledenaantal van de Wierdense Volleybal Club (WVC Volley) uit tot boven de 300. Vooral bij de jeugd is er al jaren een behoorlijke aanwas van leden. Hoewel volleybal een technische sport is en best veel balvaardigheid vereist, ziet de vereniging steeds meer dat jonge kinderen, samen met hun ouders de weg naar de sporthal kunnen vinden. Met volleybal kan de motorische ontwikkeling van de kinderen goed gestimuleerd worden. Spelenderwijs wordt, met gooien, vangen en toetsen van de bal, het spel aangeleerd.

Het was dan ook geen verassing dat het 300e lid een jeugdlid is geworden. De 7-jarige Fay Giezen uit Wierden is de gelukkige. Het was de bedoeling om haar te huldigen op zaterdag 14 maart, maar door de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn alle volleybalwedstrijden afgelast en daarmee bleek het niet mogelijk om Fay in het zonnetje te zetten.

Afgelopen donderdag zijn de voorzitter en de trainster bij haar langs gegaan om haar in het zonnetje te zetten.

Hieronder het gesprek met Fay.

-Wat vindt je ervan, dat je het 300e lid bent?

Leuk! En eigenlijk ook wel heel bijzonder.

– Wat vindt jij leuk aan volleybal?

Het samenwerken in mijn team vind ik erg leuk. De dingen die wij doen tijdens de trainingen vind ik ook erg leuk. De wedstrijden vind ik nog wel een beetje spannend.

-Oefenen je ook thuis of op vakantie?

Omdat ik nog niet zo heel lang op volleybal zit heb ik nog niet kunnen oefenen op vakantie. Ik heb wel geoefend op de zolder. Nu heb ik een mooie bal en kan ik ook buiten oefenen op het Lageveld.

-Hoe vaak spel je wedstrijden?

Ik heb helaas nog maar één wedstrijd kunnen spelen want door de corona zijn daarna alle wedstrijden uitgevallen.

-Zijn er ook vriendinnen die op volleybal zitten? Wie?

Ja, ik zit samen met Lieke, Tessel, Veerle en Lauren op volleybal. Zit zitten ook bij mij in de klas op de Widerode.

-Wanneer train jij?

Ik train op de vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur. Patricia is mijn trainster.

-Na mag je eventjes niet volleybal spelen in de sporthal, wat ga je dan doen?

Dat ik nu geen training heb of wedstrijden kan spelen vind ik heel erg jammer. Nu ik thuis zit, moet ik natuurlijk ook schoolwerk maken. Als ik daar mee klaar ben, ga ik vaak buiten spelen, speel ik op mijn kamer, mag ik op de tablet of ga ik met mijn papa, mama en broertje naar het Lageveld. Nu kan ik mijn nieuwe volleybal meenemen en op het Lageveld oefenen!

Het Bestuur van WVC Volley is blij met de toename van leden. Volleybal is er voor iedereen en op ieder niveau mogelijk in Wierden. Inmiddels staat de teller op 325 leden en de verwachting is dat dat zo blijft ondanks de onzekerheid bij iedereen over de ontwikkeling van het coronavirus. Ook de activiteiten die de vereniging van plan was te organiseren zijn vrijwel allemaal afgeblazen of voorlopig doorgeschoven. ‘Op dit moment lijkt het beachvolleybaltoernooi medio juni nog doorgang te kunnen vinden. Het is jammer voor ons en onze leden dat er geen wedstrijden meer zijn en ook andere activiteiten moesten worden afgeblazen’, aldus voorzitter Arjan Wassink. Maar we blijven hoopvol gestemd en kijken naar wat nog wel kan.