Cool Moves Volleybal (CMV) – Informatie

Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar bieden wij bij Volleybalvereniging WVC Volley het CMV volleybal aan, ook wel Cool Moves Volleybal genoemd.

Deze volleybalmethode leert de kinderen door het vangen, gooien en bewegen met de bal de diverse volleybaltechnieken aan. Het CMV volleybal kent 6 niveaus welke deels leeftijdgebonden zijn, maar ook voor een groot gedeelte aansluit bij en meegroeit met de volleybalvaardigheden van kinderen.

Ieder niveau heeft zijn eigen speelvorm. Bij niveau 1 beginnen kinderen voornamelijk met het gooien en vangen van de bal terwijl ze bij niveau 3 bijvoorbeeld de eerste bal al onderhands verplicht moeten passen, totdat ze bij niveau 6 al volledig het “gewone” volleybalspel spelen.

Het is een erg leuke, speelse en leerzame manier om volleybal te leren.

Naast het aanleren van het volleybalspel, staat bij ons ook het sociale aspect voor kinderen centraal. Of uw kind nu een supertalent is, motorisch minder sterk is, sociaal verbaal aanwezig is of juist heel bescheiden en verlegen is, voor elk kind is er plaats.

Onze CMV trainsters hebben hiervoor de cursus “Kanjers in de Sport” gevolgd. Deze cursus heeft hen geleerd dat elk kind bijzonder is en dat wij binnen de sport mogelijkheden hebben om ieder kind op zijn/haar eigen manier te benaderen en sociaal en sportief te kunnen laten groeien. Dit is uiteraard niet iets wat altijd makkelijk en zo maar vanzelf gaat, maar wij hebben de intentie om elk kind deze mogelijkheid te bieden binnen de volleybalsport.