Jubileum 60 jaar

WVC Volley bestaat dit seizoen (2020 – 2021) 60 jaar!

Tijd voor een feestje ! Maar vanwege de COVID-19 perikelen is nog onzeker hoe en wanneer we hier concreet invulling aan kunnen geven. We hopen binnenkort hieronder de (eerste) jubileum activiteiten bekend te kunnen maken.

Voorlopige agenda Jubileum-activiteiten

  • N.n.b.
  • N.n.b.

Social Wall – Praat mee over ons 60 jarig bestaan – Instagram #wvcvolley60

Onze vereniging

Volleybalvereniging Weghorst Makelaardij WVC Volley is dé volleybalvereniging van Wierden, waar je op verschillende niveaus kunt volleyballen. Diverse dames- en herenteams komen in de districts-competitie van de Regio Oost uit. En ons 1e damesteam speelt in de Nationale Competitie.

Daarnaast hebben we ook een dames- en een heren recreanten-afdeling, waarvan teams ook deelnemen aan de recreanten-competitie. Ook de jeugd van onze vereniging is met verschillende teams goed vertegenwoordigd in de jeugdcompetitie.

De mini’s van de vereniging worden op speelse wijze in contact gebracht met de volleybalsport middels de nieuwste vorm van volleybal: Cool Moves Volleybal (CMV). Een erg leuke manier om al op jonge leeftijd met Volleybal in aanraking te komen. Voor de jongsten hebben wij ook de Volleybal Speeltuin (een spelvorm), waarbij ze lekker kunnen bewegen, balanceren, rennen, springen, gooien, vangen, en al een klein beetje kennis maken met volleybal en de vereniging.

Weghorst Makelaardij WVC Volley biedt voor elk wat wils !

Geschiedenis van de vereniging

Op 1 juni 1960 werd de Wierdense Volleybal Club (WVC) opgericht. Een 20-tal leden gaf zich op als lid en het eerste Bestuur werd gevormd door mej. B. Schipper en de heren B. Harstra en G.C. Hofman. In de jaren daarna groeide WVC Volley langzaam door.

In 1985 werd het 25 jarig jubileum gevierd. Op dat moment telde de club ruim 200 leden, verdeeld over 24 teams.

Sinds 2018 heeft onze club een hoofdsponsor, en daarmee een naamgever. Sinds het seizoen 2018-2019 is onze club dan ook bekend onder de naam: Weghorst Makelaardij WVC Volley. Begin 2020 werd bekend gemaakt dat het contract met 4 jaar is verlengd. Weghorst Makelaardij is een professioneel makelaarskantoor, dat zich op de particuliere en zakelijke markt richt. Het team helpt bij de aankoop, verkoop en verhuur van (zakelijk) onroerend goed.

19982017

In 2020, 60 jaar later, is de vereniging groter dan ooit. Het ledenaantal is de laatste tien jaar flink gegroeid, naar meer dan 320 leden op dit moment. Komend seizoen zijn 6 damesteams, 3 herenteams, 7 dames recreantenteams en 9 jeugdteams actief in de competitie, ook dit seizoen onder de naam Weghorst Makelaardij WVC Volley. Ook kent de club nog een heel gezellige heren recreantengroep en doen ruim 40 kinderen mee aan de CMV (Cool Moves Volley) jeugdcompetitie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Daarnaast kunnen de allerjongste kinderen lekker bewegen, balanceren, rennen, springen, gooien, vangen, en al een klein beetje kennis maken met volleybal en met de vereniging in de Volleybal Speeltuin.

De groei van de club komt niet alleen voort uit de aanwas van jeugdleden. Ook bij de senioren, zowel bij de reguliere competitie als bij de recreanten competitie, is er sprake van een behoorlijke groei. De gezelligheid en de saamhorigheid binnen de club zijn de belangrijkste redenen hiervan. Daarnaast kan de vereniging nog steeds genoeg vrijwilligers actief krijgen om bij activiteiten structureel of eenmalig de handen uit de mouwen te steken.