Update: 18 februari 2022

Versoepelingen per vrijdag 18 februari
Vanaf vrijdag 18 februari mogen alle locaties weer open tot 01.00 uur. Dit is goed nieuws voor de sportkantines, maar ook voor toeschouwers bij wedstrijden. Het coronatoegangsbewijs blijft nog tot vrijdag 25 februari gelden om toegang te krijgen tot het beoefenen van binnensport, de sportkantine en de tribune. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer.

Versoepelingen per 25 februari
De laatste stap wordt gezet op vrijdag 25 februari. Dan gelden weer de normale openingstijden en wordt er op locaties waar minder dan 500 mensen publiek binnen zijn afscheid genomen van het coronatoegangsbewijs en de overige maatregelen.

Lees ook het Nieuwsbericht van Nevobo over deze versoepelingen.

Update: 25 en 26 januari 2022

We gaan weer beginnen! Na de eerste berichten (o.a. het bericht van Nevobo) van gisteravond is op hoofdlijnen duidelijk hoe we weer gaan beginnen.

In het kort:

Onze competitie wordt verlengd tot 21 mei. Nevobo gaat nu de wedstrijden inplannen. In overleg met je trainer en team kunnen eventueel wedstrijden worden verplaatst. Zo spoedig mogelijk via ons wedstrijdsecretariaat

WVC Volley volgt de richtlijnen van Rijksoverheid, waarbij de volgende regels gelden:

 • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
 • Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
 • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Voorwaarden toeschouwers 

 • Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes.
 • Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een amateursportwedstrijd
 • en vanaf 13 jaar bij een topsportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing
 • en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren.
 • Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten. 

#staysafe

Update: 15 januari 2022

Mooie (eerste) berichten: we mogen weer trainen! De competitie ligt nog (even) stil. Nevobo heeft een bericht uitgestuurd.

Zoals het er nu uitziet starten we dus per direct weer met de trainingen. Via je trainer houden we je op de hoogte.

Mogelijk dat er ook onderlinge wedstrijden gepland gaan worden (zonder publiek). Zodra we over dat laatste duidelijkheid hebben horen jullie dat (via de trainers).

Om te kunnen blijven trainen en hopelijk snel ook weer wedstrijden te kunnen spelen houden ons ook aan de regels (vanuit de Overheid en zoals door Nevobo ook omschreven). In het kort:

 • We dragen mondkapjes, tenzij je aan het volleyballen bent;
 • Je laat je coronatoegangsbewijs zien (> 18 jaar);
 • Publiek is niet toegestaan;
 • En we houden ons aan de algemene corona-regels.

#staysafe

Update: 18 december 2021

Tot en met 14 januari 2022 mag er helemaal geen amateursport meer worden uitgeoefend. Dat betekent dat alle wedstrijden en trainingen met ingang van 19 december VERVALLEN.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we dat melden. Lees bijvoorbeeld het persbericht van Nevobo.

#staysafe

Update: 14 december 2021

Tot en met 14 januari 2022 mag er tussen 17 uur en 5 uur geen amateursport worden uitgeoefend. Dat betekent dat alle wedstrijden en trainingen, die binnen dat tijdvak vallen NIET door kunnen gaan. Lees ook bijgaand persbericht van Nevobo over de verlenging van de avondlockdown.

Berichtgeving update 17/12: De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. Zie (ook) dit bericht.

Via de trainers zullen we jullie (verder) informeren over de gevolgen voor de teams (m.n. de trainingen).

#staysafe

Update: 26 november 2021

Met ingang van zondag 28 november mag er tussen 17 uur en 5 uur geen amateursport meer worden uitgeoefend. Dat betekent dat alle wedstrijden en trainingen, die binnen dat tijdvak vallen NIET door kunnen gaan.

Nevobo heeft aangegeven volgende week duidelijkheid te geven over de gevolgen voor onze competities.

Inmiddels (29/11) heeft Nevobo aangegeven dat de resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- als de jeugdcompetities.

Via de trainers zullen we jullie (verder) informeren over de gevolgen voor de teams (m.n. de trainingen).

#staysafe

Update: 12 november 2021

Zoals vanavond bekend gemaakt mag er vanaf 13 november 18 uur 3 weken lang geen publiek aanwezig zijn tijdens wedstrijden of trainingen.

Het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft verplicht gesteld voor iedereen van 18 jaar en ouder die wil sporten in georganiseerd verband.

Blijf er dus rekening mee houden dat je (18 jaar en ouder), ook bij onze vereniging gevraagd zult worden naar je QR-code. Graag je medewerking!

Volgens het Protocol NOC/NSF (en kaders Rijksoverheid) geldt de volgende ‘uitzondering’:

 • voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;

Dus spelers: zorg voor vaccinatie, negatieve testuitslag of herstelbewijs in je Corona-app.

Update: 2 november 2021

Zoals vanavond bekend gemaakt tijdens de persconferentie wordt het coronatoegangsbewijs per zaterdag 6 november verplicht gesteld voor iedereen van 18 jaar en ouder die wil sporten in georganiseerd verband. Dit geldt ook voor publiek.

Coronatoegangsbewijs verplicht voor sport

Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot het sportcafé of professionele sportwedstrijden, wordt sportend Nederland nu ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde sporten. Dit geldt voor de binnensport, trainingen en wedstrijden, maar ook voor publiek.

Houdt er dus rekening mee dat je, met ingang van zaterdag 6 november, als publiek en spelers (18 jaar en ouder), ook bij onze vereniging gevraagd zult worden naar je QR-code. Graag je medewerking!

Volgens het Protocol NOC/NSF (en kaders Rijksoverheid) geldt de volgende ‘uitzondering’:

 • voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;

Dus publiek en spelers: zorg voor vaccinatie, negatieve testuitslag of herstelbewijs in je Corona-app.

Update: 14 september 2021

Conform het Sportprotocol NOCNSF zijn, per 25 september a.s., wedstrijden voor iedereen toegestaan en publiek is welkom bij amateurwedstrijden en -trainingen.

Vooralsnog blijven (uiteraard) de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Wij volgen het beleid van Nevobo en de aankondiging op 17 september jl.

Update: 10 juli 2021

Conform het Sportprotocol NOCNSF zijn van af nu wedstrijden voor iedereen toegestaan en publiek is welkom bij amateurwedstrijden en -trainingen, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

Vooralsnog blijven (uiteraard) de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 5 juni 2021

De Technische Commissie inventariseert op dit moment bij de trainers naar de behoefte om na 5 juni weer te gaan trainen. Vanaf dat moment mogen we immers weer redelijk ‘normaal’ gaan trainen. In overleg met SAWE kunnen we t/m donderdag 8 juli gebruik maken van Het Noordbroek en ’n Dikken, zodat we nog 5x kunnen trainen voor de zomerstop.

Het nieuwe seizoen begint weer in de week van 23 augustus. Zoals het er naar uitziet kunnen we komend seizoen weer gewoon trainen en onze wedstrijden spelen. Nog even doorzetten #samenkrijgenwecoronaondercontrole.

De geldende richtlijnen staan hieronder, waarbij SAWE heeft aangegeven dat zij het protocol Verantwoord Sporten volgen.

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Onderstaande afkomstig van de website van Rijksoverheid:

 • Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten.
 • Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.
 • Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers.
 • Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.
 • Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan.
 • Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open.
  • Update 21 juni:
   • De douches in Sporthal ’n Dikken zijn weer te gebruiken.
   • Helaas zijn de douches in Sportzaal Het Noordbroek nog gesloten, vanwege een Legionella bacterie.
 • En ook de sportkantines mogen open.
 • Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Nevobo heeft ook ‘Stap 3: Iedereen kan weer écht volleyballen‘ geschreven, met daarin ook info over het voorkomen van blessures met VolleyVeilig.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 19 maart 2021

Onze Technische Commissie is druk bezig om, binnen de nieuwe richtlijnen en regels (zie hieronder), trainingen in te gaan plannen. Contacten en planning verlopen via de trainers. We moeten ons tot dusver vooral nog richten op de leden onder 18 jaar.

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Regels betreffende binnensporten Rijksoverheid.nl in combinatie met SAWE

 • Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden.
 • Er is een maximum van 30 personen per ruimte.
 • Er wordt vanaf 18 jaar individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Maximaal 30 personen per ruimte (excl. Personeel).
 • Groepslessen voor 18 jaar en ouder mogen niet. Een instructeur/trainer mag zich wel tussen de tweetallen bewegen en aanwijzingen geven per individu/tweetal.
 • Jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderling wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht en er geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten.
 • Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht (spelen volgend speelschema per team en trainer vraagt spelers naar gezondheid)
 • Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, deze mag af tijdens het sporten.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 3 maart 2021

De jeugd van WVC Volley staat al in de startblokken om weer te gaan trainen, helaas moeten de leden vanaf 27 jaar nog geduld hebben.

De trainers van de jeugdteams hebben aangegeven wat ze willen met hun team en dit hebben we zo goed mogelijk afgestemd met de mogelijkheden welke ons geboden zijn. Voor de jeugd kunnen we terecht op het beachveld van WSF, op de Mini-Arena bij Juventa’12 en het beachveld van Holyoke te Enter.

Helaas is tot op heden niet overal voldoende plek, met name voor de leeftijdscategorie 18 t/m 26 jaar is het nu een puzzel. Vanuit de Vereniging Sport en Gemeenten heeft deze week de Gemeente Wierden laten weten dat deze teams alleen mogen sporten op een beheerde sportaccommodatie. Hierdoor is het schema dat is opgesteld niet volledig haalbaar, de TC doet haar uiterste best en zoekt naar geschikte accommodaties in en rond Wierden.

Aanstaande dinsdag willen we starten bij WSF, het schema wordt z.s.m. gedeeld met de trainers.

Graag willen wij iedereen erop wijzen dat we te gast zijn op de genoemde sportvelden. Laat alles netjes achter en houd je aan de Corona maatregelen.

Voor Juventa’12 geldt dat ouders nog steeds niet op het park mogen komen. In het voorste parkeer vak bij de kantine kunnen zij wachten op hun kinderen. Parkeren alleen vanaf het 2de parkeervak. Dit is gedaan i.v.m. de veiligheid, geen geloop langs auto’s.

Tip vanuit de TC: wees verstandig en begin rustig, spring niet te veel in de eerste weken en bouw de fysieke belasting langzaam op!

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Update: 14 december 2020

Gezien de recente berichtgeving en de aan te kondigen lockdown heeft WVC Volley besloten de trainingen voor alle teams per direct te annuleren tot nader bericht.

Update: 13 oktober 2020

Vanavond zijn de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid bekend gemaakt in de persconferentie met Minister-president Rutte. Hier werd bekend dat sportwedstrijden bij volwassenen en jeugd niet toegestaan zijn en sporten in teamverband (voor 18 jaar en ouder) ook niet toegestaan is.

Wij respecteren en volgen de maatregelen van onze overheid en hebben daarom het volgende besloten:

 • De wedstrijden van al onze teams vervallen vanaf morgen (14-10-2020) tot nader bericht;
 • De trainingen van onze senioren teams vervallen vanaf morgen (14-10-2020) tot nader bericht;
 • Voor de trainingen van onze jeugdteams (jeugdleden tot 18 jaar) gaan we een passende oplossing zoeken. We zijn voornemens om jeugd door te laten trainen. Nader bericht volgt hierover.

Bij vragen en/of opmerkingen, horen wij dit graag.

Wij hebben een protocol (richtlijn) opgesteld om ook binnen onze vereniging Corona onder controle te houden. Laten we elkaar de ruimte geven, ons bewust te zijn van de risico’s en daarvoor de richtlijnen  volgen. We houden jullie hier op de hoogte van eventueel ander Corona-nieuws binnen onze vereniging.

Algemeen: Volg de aangegeven aanwijzingen en richtlijnen binnen de accommodatie en  neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht.

Heb je vragen of zijn er zaken niet duidelijk. Neem contact met ons op via info@wvcvolley.nl

Hierbij ons Corona protocol (verkorte versie)

Corona protocol WVC Volley

Update: 29 september 2020

Helaas is vanaf 29 september 2020 GEEN PUBLIEK meer toegestaan bij de wedstrijden.

Let op! Noodzakelijke chauffeurs voor bezoekende jeugdteams (jeugd t/m 17 jaar) worden gezien als teambegeleiding en mogen blijven kijken. Kom a.u.b. met zo min mogelijk vervoer.

Het bijgevoegde protocol is hierop aangepast.

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN?

Neem contact met ons op

WVC VOLLEY

Een keer proberen? Geen probleem!

Neem contact op met de Technische commissie