Update: 14 september 2021

Conform het Sportprotocol NOCNSF zijn, per 25 september a.s., wedstrijden voor iedereen toegestaan en publiek is welkom bij amateurwedstrijden en -trainingen.

Vooralsnog blijven (uiteraard) de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Wij volgen het beleid van Nevobo en de aankondiging op 17 september jl.

Update: 10 juli 2021

Conform het Sportprotocol NOCNSF zijn van af nu wedstrijden voor iedereen toegestaan en publiek is welkom bij amateurwedstrijden en -trainingen, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

Vooralsnog blijven (uiteraard) de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 5 juni 2021

De Technische Commissie inventariseert op dit moment bij de trainers naar de behoefte om na 5 juni weer te gaan trainen. Vanaf dat moment mogen we immers weer redelijk ‘normaal’ gaan trainen. In overleg met SAWE kunnen we t/m donderdag 8 juli gebruik maken van Het Noordbroek en ’n Dikken, zodat we nog 5x kunnen trainen voor de zomerstop.

Het nieuwe seizoen begint weer in de week van 23 augustus. Zoals het er naar uitziet kunnen we komend seizoen weer gewoon trainen en onze wedstrijden spelen. Nog even doorzetten #samenkrijgenwecoronaondercontrole.

De geldende richtlijnen staan hieronder, waarbij SAWE heeft aangegeven dat zij het protocol Verantwoord Sporten volgen.

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Onderstaande afkomstig van de website van Rijksoverheid:

 • Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten.
 • Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.
 • Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers.
 • Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.
 • Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan.
 • Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open.
  • Update 21 juni:
   • De douches in Sporthal ’n Dikken zijn weer te gebruiken.
   • Helaas zijn de douches in Sportzaal Het Noordbroek nog gesloten, vanwege een Legionella bacterie.
 • En ook de sportkantines mogen open.
 • Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Nevobo heeft ook ‘Stap 3: Iedereen kan weer écht volleyballen‘ geschreven, met daarin ook info over het voorkomen van blessures met VolleyVeilig.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 19 maart 2021

Onze Technische Commissie is druk bezig om, binnen de nieuwe richtlijnen en regels (zie hieronder), trainingen in te gaan plannen. Contacten en planning verlopen via de trainers. We moeten ons tot dusver vooral nog richten op de leden onder 18 jaar.

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Regels betreffende binnensporten Rijksoverheid.nl in combinatie met SAWE

 • Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden.
 • Er is een maximum van 30 personen per ruimte.
 • Er wordt vanaf 18 jaar individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Maximaal 30 personen per ruimte (excl. Personeel).
 • Groepslessen voor 18 jaar en ouder mogen niet. Een instructeur/trainer mag zich wel tussen de tweetallen bewegen en aanwijzingen geven per individu/tweetal.
 • Jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderling wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht en er geldt geen maximale groepsgrootte.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten.
 • Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht (spelen volgend speelschema per team en trainer vraagt spelers naar gezondheid)
 • Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, deze mag af tijdens het sporten.

Uiteraard blijven de basisregels van kracht. Volg de instructies welke in de betreffende accommodaties gelden, was je handen, nies in je elleboog etc.

Update: 3 maart 2021

De jeugd van WVC Volley staat al in de startblokken om weer te gaan trainen, helaas moeten de leden vanaf 27 jaar nog geduld hebben.

De trainers van de jeugdteams hebben aangegeven wat ze willen met hun team en dit hebben we zo goed mogelijk afgestemd met de mogelijkheden welke ons geboden zijn. Voor de jeugd kunnen we terecht op het beachveld van WSF, op de Mini-Arena bij Juventa’12 en het beachveld van Holyoke te Enter.

Helaas is tot op heden niet overal voldoende plek, met name voor de leeftijdscategorie 18 t/m 26 jaar is het nu een puzzel. Vanuit de Vereniging Sport en Gemeenten heeft deze week de Gemeente Wierden laten weten dat deze teams alleen mogen sporten op een beheerde sportaccommodatie. Hierdoor is het schema dat is opgesteld niet volledig haalbaar, de TC doet haar uiterste best en zoekt naar geschikte accommodaties in en rond Wierden.

Aanstaande dinsdag willen we starten bij WSF, het schema wordt z.s.m. gedeeld met de trainers.

Graag willen wij iedereen erop wijzen dat we te gast zijn op de genoemde sportvelden. Laat alles netjes achter en houd je aan de Corona maatregelen.

Voor Juventa’12 geldt dat ouders nog steeds niet op het park mogen komen. In het voorste parkeer vak bij de kantine kunnen zij wachten op hun kinderen. Parkeren alleen vanaf het 2de parkeervak. Dit is gedaan i.v.m. de veiligheid, geen geloop langs auto’s.

Tip vanuit de TC: wees verstandig en begin rustig, spring niet te veel in de eerste weken en bouw de fysieke belasting langzaam op!

Blijf gezond en veel succes en plezier. Groet vanuit de TC

Update: 14 december 2020

Gezien de recente berichtgeving en de aan te kondigen lockdown heeft WVC Volley besloten de trainingen voor alle teams per direct te annuleren tot nader bericht.

Update: 13 oktober 2020

Vanavond zijn de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid bekend gemaakt in de persconferentie met Minister-president Rutte. Hier werd bekend dat sportwedstrijden bij volwassenen en jeugd niet toegestaan zijn en sporten in teamverband (voor 18 jaar en ouder) ook niet toegestaan is.

Wij respecteren en volgen de maatregelen van onze overheid en hebben daarom het volgende besloten:

 • De wedstrijden van al onze teams vervallen vanaf morgen (14-10-2020) tot nader bericht;
 • De trainingen van onze senioren teams vervallen vanaf morgen (14-10-2020) tot nader bericht;
 • Voor de trainingen van onze jeugdteams (jeugdleden tot 18 jaar) gaan we een passende oplossing zoeken. We zijn voornemens om jeugd door te laten trainen. Nader bericht volgt hierover.

Bij vragen en/of opmerkingen, horen wij dit graag.

Wij hebben een protocol (richtlijn) opgesteld om ook binnen onze vereniging Corona onder controle te houden. Laten we elkaar de ruimte geven, ons bewust te zijn van de risico’s en daarvoor de richtlijnen  volgen. We houden jullie hier op de hoogte van eventueel ander Corona-nieuws binnen onze vereniging.

Algemeen: Volg de aangegeven aanwijzingen en richtlijnen binnen de accommodatie en  neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen in acht.

Heb je vragen of zijn er zaken niet duidelijk. Neem contact met ons op via info@wvcvolley.nl

Hierbij ons Corona protocol (verkorte versie)

Corona protocol WVC Volley

Update: 29 september 2020

Helaas is vanaf 29 september 2020 GEEN PUBLIEK meer toegestaan bij de wedstrijden.

Let op! Noodzakelijke chauffeurs voor bezoekende jeugdteams (jeugd t/m 17 jaar) worden gezien als teambegeleiding en mogen blijven kijken. Kom a.u.b. met zo min mogelijk vervoer.

Het bijgevoegde protocol is hierop aangepast.

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN?

Neem contact met ons op

WVC VOLLEY

Een keer proberen? Geen probleem!

Neem contact op met de Technische commissie